Trans Zorg Nu Nijmegen Sprekers

Voor de demonstratie op 18 september in Nijmegen zijn tot nu toe de volgende sprekers aangekondigd:

Moss (die/hun) is een non-binaire neurodivergente chronisch zieke BIPOC migrant die actief is in mental health activisme, peer-to-peer supportgroepen en de Haagse queergemeenschap.

Eelke (die/hun) is een witte nonbinaire Nijmegenaar die zal spreken over waarom dit het moment is voor echte verandering in de transgenderzorg en over hoe de strijd voor zelfbeschikking ons verbindt met andere gemarginaliseerde groepen.

Zee (zij/haar) is een Egyptische transgender vluchteling die zal spreken over het zware leven van transgenders in de vluchtelingenkampen in Nederland, hoe moeilijk het is om goede hormoontherapie te krijgen en over het misbruik en de beledigingen jegens ons.

Larisa (zij/haar) identificeert haarzelf als crip. Ze wilt proberen intersectie van queer & handicap onder de aandacht te brengen en zoekt een gemeenschap waarmee dat kan.

Dinah (zij/haar) is directeur van de vanuit de gemeenschap gestuurde Trans United kliniek van Trans United Europe/BPOC trans netwerk en de GGD Amsterdam. Ze is een internationaal activiste voor trans- en sekswerkers rechten, en hiv&aids activisme, en is raadslid vanBij1 Amsterdam en bestuurder BIJ1 landelijk.

Principle 17 is een zeven jaar oud collectief dat als doel heeft de basis van de trans zorg verbeteren. Die zorg moet op basis van mensenrechten en op basis van zelfbeschikking. P17 heeft een rapport uitgegeven over de ervaringen met transgenderzorg in Nederland dat liet zien dat het de afgelopen jaren veel erger is geworden. Ze werken met TGEU samen en hebben bijeenkomsten gehouden met extra gemarginaliseerde groepen in de trans zorg Omdat de zorgstandaarden van nu achterhaald zijn, en er veel vragen zijn over hoe het wel moet, heeft P17 een nieuwe visie gemaakt voor en met de gemeenschap. Die presenteren ze tijdens onze demonstratie aan de gemeenschap

Trans in Eigen Hand
Yenny (zij/haar) is een student bio-pharmaceutische wetenschappen, co-oprichter van Trans in Eigen Hand en transgender vrouw. Zij heeft herhaaldelijk vervelende ervaringen bij de huisarts meegemaakt, maar ook een aantal hele positieve ervaringen. Om deze speurtocht naar de juiste huisarts te versoepelen, is Trans in Eigen Hand druk bezig met het in kaart brengen van bekwame en transvriendelijke huisartsen in Nederland. Daarnaast is in samenwerking met de Transgenderzorg Kwartiermaker een reeks Webinars voor huisartsen in ontwikelling, zodat deze beter snappen hoe hormoonzorg in de praktijk er uit ziet.
Zij staat hier vandaag met de vraag: Ben jij al in gesprek geweest met je huisarts?