Statement: Trans Summer of Rage (Nederlands)

Laten we dit een zomer maken vol acties tegen de wantoestanden in de transgenderzorg. Wij willen een structureel ander systeem van transitiezorg op basis van zelfbeschikking en decentralisatie. Al decennia lang kampen we met eindeloze wachtlijsten, achterhaalde en vernederende diagnostische procedures, onkunde en machtsmisbruik. De genderteams beloven steeds verbetering maar komen die beloftes niet na. Ze weigeren hun macht op te geven. Er is een structurele verandering van de transgenderzorg nodig.

1. Geen wachtlijsten
2. Geen diagnose, geen gatekeeping; volledige zelfbeschikking
3. Decentraliseer de transgenderzorg, doorbreek het monopolie. Maak transitiezorg snel, veilig en lokaal beschikbaar met o.a. hormoonbehandelingen bij de huisarts.
4. Transgender zorg in transgender handen. Geef transgender mensen de middelen om zelf transitie-zorgverleners te worden.

Wij komen in actie en roepen anderen op hetzelfde te doen. Vorm groepen, maak en plan en voer het uit, samen met ons of autonoom met wat vrieden. Laten we dit de zomer maken dat trans mensen opstaan en eisen dat er een einde komt aan de macht van de genderteams en een realisatie van snelle, lokale zorg op basis van eigen regie over eigen lichaam. Trans zorg nu!

Al in de planning:
– 18 juli, 14.00 uur, spandoeken maken in De Samenscholing, Beatrijsstraat 12, Den Haag
– 25 juli, 14.00 uur, spandoeken maken in Joe’s Garage, Pretoriusstraat 43, Amsterdam
– Trans Zorg Nu! blok in Amsterdam Pride Walk
Veel meer verrassingen volgen…

Meer informatie binnenkort op onze website, facebook & instagram (@transzorgnu).